Opera Die Zauberflöte

Opera Die Zauberflöte

*** eerder dit seizoen ***
van W.A. Mozart, uitgevoerd door
de Staatsopera van Tatarstan
Zaterdag 3 maart 2018
Deventer Schouwburg – 20.00 uur
Toegangskaart € 42,50 + € 13 theaterbus, totaal € 55,50

 

Mozarts meesterwerk wordt uitgevoerd in een Harry Potter-achtige enscenering. ‘Die Zauberflöte’ is zijn meest gespeelde opera en behoort sinds de eerste opvoering in 1791 tot het onverwoestbare repertoire. Het werk zit vol symboliek en mysterie en inspireerde Mozart tot enkele van zijn mooiste melodieën. In een betoverende uitvoering neemt de Staatsopera van Tatarstan het publiek mee naar een sprookjesachtige sfeer: het ideale decor voor een magische operabeleving.
 
Lees verder…

Deventer Schouwburg

W.A. Mozart

 

 

Meer informatie

Die Zäuberflöte bestaat uit 2 aktes.
Prins Tamino verdwaalt als hij op de vlucht is voor een reuzenslang. Hij raakt bewusteloos, maar drie betoverde vrouwen redden hem en doden het monster. Zij maken zich bekend als de vrouwen uit het gevolg van de Koningin van de Nacht, heerseres over het land waar hij gevonden is.
De dochter van de koningin is ontvoerd en zij vraagt de prins om hulp om prinses Pamina te vinden. Zij belooft de prins Pamina’s hand als hij haar weet te bevrijden.
Pamina wordt door toeval gered door de prins in het paleis van Sarastro waar de slavenopzichter Monostatos zijn liefde aan Pamina opdringt. Pamina en Papageno, de vogelvanger, proberen te vluchten, maar worden gehinderd door Monostratos en zijn slaven. Sarastro keert terug van de jacht en straft de Moren en stuurt Tamino en Papageno naar de tempel der beproevingen.
Sarastro vertelt aan zijn medepriesters dat Timino en Pamina voor elkaar bestemd zijn en haar daarom heeft weg gehaald van de slechte invloed van haar moeder. De Koningin van de Nacht eist dat Tamino Sarastro vermoordt om zo het symbool van de grote macht terug te kunnen veroveren. Na enkele beproevingen komen Panina en Tamino bij elkaar. Onder Leiding van Monostatos dringt De Koningin van de Nacht en haar gevolg het rijk van Sarasto binnen, maar zij worden vernietigd en Pamina en Tomino worden opgenomen in de broederschap der ingewijden.
  
Na het enthousiaste reacties op de opera ‘Don Giovanni’ in het vorige seizoen mag je ook dit meesterwerk van Mozart niet missen!