Introdans 5*****

Introdans 5*****

45-jarig Introdans glanst als nooit tevoren in 5*****
Vrijdag 25 mei 2018
Wilminktheater Enschede – 20.00 uur
Kosten € 24 (2e Rang) + € 13 theaterbus, totaal € 37
Gaat niet door wegens te weinig aanmeldingen

(foto Hans Withoos)

In vijf sterrenchoreografieën van vijf sterchoreografen, variërend van dromerig en lyrisch tot spetterend en virtuoos, laat Introdans zijn dansers de sterren van de hemel dansen.
Het programma 5★★★★★ toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. Naast Mauro de Candia’s beeldschone La Morte del Cigno bevat de voorstelling maar liefst vier nieuwe werken voor Introdans, gecreëerd door Jiří Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh – vier choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en hun publiek raken.
De titel 5★★★★★ is tevens een kritische knipoog naar de huidige trend om kunst te ‘meten’ aan de hand van het aantal sterren.
 
Zie ook www.introdans.nl en www.wilminktheater.nl
 
Lees verder…

Wilminktheater Enschede
(foto Eric Brinkhorst)

 

 

Meer informatie

Sinds de oprichting van ‘Introdans’ is de essentie van het beleid nooit gewijzigd. Introdans wil een breed publiek confronteren met werk van zowel jonge aankomende als gevestigde choreografen; met theatervoorstellingen èn educatieve activiteiten. Dit werpt vruchten af. Introdans is een succes en al lang niet meer alleen in de eigen regio. Daarnaast ook een uniek gezelschap in Europa: het eerste gezelschap met professionele hoogwaardige voorstellingen voor volwassenen en kinderen.
Ook internationaal timmert Introdans aan de weg. Zo stond het als eerste buitenlandse balletgezelschap op het nieuwe podium van het Bolshoi Theater in Moskou. Andere hoogtepunten uit de Introdans-geschiedenis zijn de optredens van Introdans Ensemble voor de Jeugd op Broadway – New York in 2001 en 2005. Maar ook de Europese podia en de ons omringende landen worden niet overgeslagen. Introdans werd uitgenodigd om op te treden als contraprestatie tijdens staatsbezoeken van H.M. de Koningin. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans. Het hechte ensemble is gevestigd in het centrum van Arnhem en behoort tot de drie grootste gezelschappen in Nederland.
 
Het is voor het eerst dat de Theaterbus een balletuitvoering bezoekt, maar deze voorstelling zal dit bezoek ook meteen tot een onvergetelijke maken!