CODA Paper Art 2017

CODA Paper Art 2017

Tentoonstelling van beeldende kunst van en op papier
 
Dinsdag 10 oktober 2017
CODA Museum Apeldoorn
Rolstoelen zijn kosteloos aanwezig
Vertrek 09.30 uur vanaf Café/Restaurant ‘De Luifel’, Dorpsstraat in Ruurlo
Museumkaart geldig, anders toegangsprijs € 10 te betalen aan de kassa
Theaterbus € 13 + lunch € 7, totaal € 20
Kaartverkoop tot uiterlijk 3 oktober 2017

Na een bijzonder succesvolle editie in 2015 presenteert CODA Museum CODA Paper Art 2017, een tentoonstelling die – zowel letterlijk als figuurlijk – alle ruimte biedt aan de installaties, ruimtelijke werken en sieraden van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars die zich met hun werk op papier en karton richten.
  
Stevig en solide, tactiel en dynamisch, overweldigend en indrukwekkend, subtiel en ontroerend. Papier is een relatief eenvoudig materiaal waarmee kunstenaars en ontwerpers op dynamische of juist ontroerende, subtiele wijze de eindeloze mogelijkheden en zeggingskracht van papier tonen. Papier verwondert en inspireert. De kracht van papier is ongekend en veelzijdig. Schoonheid en kleurenpracht gaan hand-in-hand met thema’s als duurzaamheid, actualiteit en innovatie.
 
Het transparante, open gebouw van CODA biedt fantastische mogelijkheden voor installaties en ruimtelijk werk van groot formaat. Een aantal kunstenaars heeft in de loop naar CODA Paper Art 2017 concepten uitgewerkt voor soms meer dan levensgrote sculpturen en installaties die de ruimte vullen.
   
Zie ook www.coda-apeldoorn.nl/paperart
 
Lees verder…

Paper Art Gino Anthonisse

Paper Art Veronica Hodges

Paper Art Yamashita

     

 

Meer informatie

Terforation 2017-016, bijvoorbeeld, een nieuwe sculptuur van Angela Glajcar, is 3.40 meter hoog en 4.50 meter lang. Met vellen gescheurd en ongekleurd papier creëert zij een massief sculptuur dat op indrukwekkende wijze communiceert met de ruimte, licht en schaduw. Met haar werk onderzoekt Glajcar de mogelijkheden om een driedimensionaal beeld te creëren uit tweedimensionale onderdelen.
Hector Madera maakte een kleurrijk werk dat is opgebouwd uit losse delen die samen een metershoge sculptuur vormen. Zo speelt hij met het contrast tussen de fragiliteit van het materiaal en de uiteindelijke stevigheid van het object. Papier speelt vaak de hoofdrol in het werk van Madera: in een wereld die steeds meer digitaal georiënteerd is, strijdt hij tegen het idee dat papier niet meer nodig is.
   
Het is fascinerend hoe ongelooflijk sterk papier kan zijn!
Laat je verrassen door het werk van ruim dertig kunstenaars uit binnen- en buitenland.