Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta

met Lucas & Arthur Jussen met muziek van Bach
na pauze Sinfonietta met Slagwerkgroep Den Haag
Een verrassende melange van Mozart, Bach en Bartók
‘Onder hun handen vormen twee klavieren één balsemend instrument’
 
Vrijdag 24 november 2017
Muziekcentrum Enschede – 20.00 uur
Kosten € 25,50 + € 13 theaterbus, totaal € 38,50
Kaarten bestellen kan nog tot uiterlijk vrijdag 17 november

 

Lucas en Arthur Jussen vieren succes na succes op alle continenten van de wereld. Na hun eerste samenwerking met Amsterdam Sinfonietta werden meteen plannen gemaakt voor een vervolg. Dat is er nu: samen spelen zij twee concerten van Johann Sebastian Bach. Na de pauze slaan Amsterdam Sinfonietta en Slagwerk Den Haag de handen ineen voor een van grote meesterwerken van de twintigste eeuw: Muziek voor snaren, slagwerk en celesta van Bela Bartók. Regisseur Stanley Kubrik gebruikte het in zijn thriller ‘The Shining’.
 
‘It is like driving a pair of BMW’s’ merkte dirigent Michael Schønwandt op na het dirigeren van de Nederlandse broers Lucas en Arthur Jussen. Ondanks hun jonge leeftijd hebben de twee veelbelovende pianisten al veel ervaring opgebouwd in het internationale concertcircuit. Zowel als duo als solist worden Lucas en Arthur door pers en publiek geprezen.
 
Zie ook www.amsterdamsinfonietta.nl en www.wilminktheater.nl   
Lees verder…

(foto Dirk Kikstra)

(foto Dirk Kikstra)

 

(foto Ruud van der Linden)

 

Meer informatie

Amsterdam Sinfonietta werd in 1988 opgericht. Candida Thompson is sinds 1995 als concertmeester verbonden aan Amsterdam Sinfonietta, sinds 2003 is ze tevens artistiek leider van het orkest. Zonder dirigent spelen vergt een grote inzet en betrokkenheid van alle musici. In het orkest zitten dan ook musici die spelen op solistenniveau.
 
Slagwerkgroep Den Haag is opgericht in 1977. Inmiddels zijn de leden al een paar keer gewisseld. De musici van Slagwerk Den Haag richten zich op het spelen, ontwikkelen en vernieuwen van hedendaagse slagwerkmuziek in de meest uiteenlopende vormen. De concertprogramma’s variëren van grote internationale samenwerkingsverbanden tot kleinschalige laboratoriumprojecten.
 
Heb je de gebroeders Jussen nooit zien spelen, dan zul je op deze avond ervaren dat de visuele beleving van een concert veel toevoegt en pas dan een concert compleet maakt!