Tskhadadze en Elias

Tskhadadze en Elias

*** geweest ***
Zondag 21 januari 2018
– Kulturhus – Aanvang 15.00 uur
Voorverkoop € 17,50 – kassa € 20,00
Romantische muziek – Klarinet en gitaar
Lees de recensie en zie het fotoalbum van dit optreden

Recensie: Izhar Elias en Levan Tskhadadze op 21-01-18
Een virtuoos gesprek tussen twee bijzondere topmusici

Levan (klarinet) en Izhar (gitaar) kletsten met elkaar en daagden elkaar uit via hun instrumenten. Van een romantische ballade en vingervlugge operavariaties tot opzwepende Georgische muziek en zelfs Bossa Nova; beide heren gooiden hun eigen persoonlijkheid in de strijd in een duizelingwekkend programma. Izhar wisselde soms van gitaar als hij de juiste hoge toonaarden van de klarinet moest kunnen volgen, bij nummers die niet echt gecomponeerd waren voor het samenspel van deze twee instrumenten.
Levan Tskhadadze, één van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias lieten ons kennis maken met een nieuw geluid. En welk nummer ze ook speelden, het was een concert vol geweldige verrassingen!
Zie ook het fotoalbum van dit optreden!
 
  


 

Levan Tskhadadze en Izhar Elias (foto’s Christopher Pugmire)

Op deze middag krijg je een virtuoos muzikaal gesprek tussen twee bijzondere topmusici te horen. Levan Tskhadadze, klarinet en Izhar Elias, gitaar praten met elkaar en dagen elkaar uit via hun instrumenten, in een genre overstijgend programma. Levan en Izhar zijn opzoek gegaan naar de individuele taal van componisten over de hele wereld. Je hoort romantische muziek, opera variaties, jazz invloeden, Argentijns Joodse klanken en filmmuziek uit Georgië.
 
Zie website van Levan Tskhadadze, klarinet: www.levantskhadadze.com
en van Izhar Elias, gitaar: www.izharelias.com
 
Kijken en luisteren op Youtube 
 
Lees verder…

 

 

Meer informatie

Of het nu een virtuoze operavariatie is of aanstekelijke Georgische filmmuziek, beide heren gooien hun eigen persoonlijkheid in de strijd in een duizelingwekkend programma. Levan Tskhadadze is een van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië. Samen met de Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias, bij het Ruurlose publiek wel bekend, laat hij u kennis maken met een nieuw geluid. Het is een eer om musici van dit niveau in Ruurlo te kunnen begroeten. Zij spelen werken van o.a. G. Rossini, G. Verdi, G. Kancheli en O. Golijovpunt.