Sacco van Munster

Sacco van Munster

Exposeert schilderijen
11 december t/m 25 januari 2018
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur

Sacco van Munster

De aanleiding voor Sacco van Munster (56) om te gaan schilderen was een verblijf in het ziekenhuis op een psychiatrische afdeling. Dat is inmiddels 10 jaar geleden. De behandeling bestond o.a. uit een uurtje creativiteit, opgenomen in het dagprogramma. En daar nam Sacco voor de eerste keer het penseel ter hand. Hij ontdekte al gauw dat hij daar veel plezier aan beleefde, maar ook dat hij schilderstalent bezat.
Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen was nam hij onmiddellijk de stap en meldde zich aan voor een schildercursus. Sindsdien werkt hij gestaag aan zijn œuvre. Hij schildert vooral op linnen, voornamelijk met acryl, meestal op groot formaat. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn herinnering. Hij schildert alles, landschappen, bloemen, voorwerpen en ….. het is altijd vrolijk. Hij wordt gekend als een veelzijdig kunstschilder.
Sacco werkt bij zorginstelling Aveleijn, een Twentse zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid ondersteunt bij een betekenisvol leven.
Hier zie je Sacco van Munster aan ’t werk: https://vimeo.com/121501476