Wim van der Meij

Wim van der Meij

Exposeert Etsen
28 juli t/m 21 september 2017
Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo
Op werkdagen van 09.00-17.00 uur
De opening is op 28 juli om 16.30 uur

Wim van der Meij

In september 2017 is het veertig jaar geleden dat Wim van der Meij zijn eerste ets maakte in het Cultureel Centrum in Alphen aan den Rijn. Hij was, min of meer bij toeval, begonnen met een etscursus o.l.v. Reijck den Heldt. Tijdens die eerste kennismaking met deze techniek raakte hij geheel in de ban ervan. Na een drietal jaren etscursussen en veelvuldig etsen in de vrije tijd besloot hij een avondopleiding te volgen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Hij wilde ooit proberen om geheel van de verkoop van etsen te gaan leven en een beroepsopleiding is dan een goede voorbereiding daarop. Op 1 januari 1986 gaf hij inderdaad zijn kantoorbaan op en stortte zich volledig op het ‘tekenen op de plaat’.
In 1988 vestigde hij zich aan het Oudewand in Zutphen, waar hij sindsdien een stadshuis bewoont dat groot genoeg is om er ook te werken. Hij exposeert in binnen- en buitenland en staat ook regelmatig op kunstmarkten zoals de zondagse markt op het Spui in Amsterdam.
Verder doet hij werk in opdracht van particulieren en bedrijven, zoals Kluwer en Tata Steel (v/h Hoogovens). Zijn werk is ook permanent te zien bij Galerie Bij Floors de Berg op in de Walstraat in Deventer. Zijn etsen zijn in zwart/wit en zijn zeer gedetailleerd. Ze hebben als onderwerp het landschap en de steden en dorpen in Nederland. Zutphen, de IJssel en de Achterhoek bieden voldoende inspiratie om nog jaren etsen te maken. Hij is getrouwd met Irmgard Lamers, een van de docenten van ‘KunstKring Ruurlo’ .
Voor meer over Wim van der Meij en foto’s van etsen: www.wimvandermeij.nl