Atelierroute 2019

Atelierroute 2019

Berkellandse Atelierroute
georganiseerd door Kunstkring B-Art
en de KunstKring Ruurlo

9 en 10 juni (1ste en 2de Pinksterdag)
Aanmelden tot uiterlijk 28 februari
Opening expositie 8 juni om 20.00 uur

 In 2017 deden zo’n 90 kunstenaars mee aan deze Atelierroute. Vele bezoekers van de atelierroute gaven aan te hebben genoten van de mooie kunstwerken die te zien waren in de ateliers van de kunstenaars. De route was leuk om te fietsen. Een route boekje wees hen de weg. De organisatie hoopt op tenminste hetzelfde aantal deelnemers. Alle informatie over de Atelierroute Berkelland vind je op www.kunstkringbart.com.
(Amateur)kunstenaars, die mee willen doen kunnen zich via de blauwe knop hierboven aanmelden. De inschrijving is inmiddels van start gegaan en sluit op 28 februari. De opening van de expositie is op zaterdag 8 juni om 20 uur in de foyer van het Kulturhus Ruurlo. 

We zitten nog niet aan de honderd, maar dat kan nog!

Het aantal aanmeldingen voor de Berkellandse Atelierroute loopt gestaag binnen. Maar er moeten er nog wel een aantal binnen komen willen de organisatoren, de Kunstkringen B-Art en Ruurlo, hetzelfde aantal deelnemers halen als in 2017. Maar dat kan nog. Hoewel er nog reacties moeten binnenkomen is het echte aantal aanmeldingen groter dan een blik op de overzichtspagina op de website (www.kunstkringbart.com/deelnemers-atelierroute-2019/) doet vermoeden.

Dat komt doordat sommige kunstenaars al wel hebben laten weten dat ze mee zullen doen, maar nog geen aanvullende tekst of foto’s van hun werk hebben ingestuurd. Of omdat ze gebruik moeten maken van een atelier van een andere kunstenaar of van een van de locaties die de organisatoren aangeboden hebben gekregen. En die plaatsing kan pas als er een volledig beeld van vraag en aanbod is.
Ook zijn er kunstenaars die nog in overleg zijn met een of enkele gastkunstenaars of gewoon even willen wachten met de aanmelding. En dat kan. Daarvoor hebben ze nog een maand de tijd. Tot en met 28 februari.
Toch zouden de organisatoren het fijn zijn als niet iedereen tot die uiterste datum wacht. Juist doordat de aanmeldingen een beetje gespreid binnenkomen, kunnen we de mensen die op 9 en 10 juni de Berkellandse ateliers willen bezoeken ruim de tijd geven zich om een beeld te vormen van welke kunstenaars er mee doen, wat ze maken en waar ze straks te vinden zijn.
Kunstenaars die wel van plan waren om in juni hun atelier open te zetten, maar even een herinnering nodig hadden aan wat ze daarvoor moeten doen: alle informatie is te vinden op www.kunstkringbart.com/aanmelden/.

Atelier Wim Eriks in 2017

 

Atelier Dorsthorst keramiek in 2017

Atelier Jeandr in 2017