Zingen

Zingen

Tijd: donderdag van 13.30 – 15.00 uur
Data: 17, 24, 31 jan. 7, 14, 21, 28 feb. 7, 14, 21 mrt.2019
Kosten: € 130,- leden € 125,- excl. partituren
Docente: Yvon Taken

Docente Yvonne Taken

Zingen met Ziel en Zaligheid

Er was zoveel plezier in het zingen dat de meeste cursisten de cursus ‘Zingen met Ziel en Zaligheid, die in januari opnieuw start, vervolgen. Niet alle cursisten, zodat er ruimte is voor nieuwe stemmen en een nieuw geluid. Iedereen die plezier heeft in zingen of dat wil ontdekken kan aansluiten. Je hoeft daarvoor geen auditie te doen! Wacht niet langer met opgeven, maar laat je stem nu horen!

Aan bod komen onderwerpen als stemgebruik, stemontwikkeling, stemexpressie, stembeleving en stemsamenwerking. Boeiende onderwerpen, waar Yvon Taken zich in haar bestaan als muziektherapeute en dirigente al jarenlang verdiept.

‘In de ogen zien wij de ziel – In de stem horen wij de ziel’ is een oude wijsheid. Zingen is een van meest dynamische manieren om onszelf uit te drukken, in gezamenlijkheid aan een lied werken en dit uitvoeren is een van de krachtigste vormen om je geraakt en opgenomen te voelen.

Yvon Taken wil met haar muzikale inbreng, haar ervaringen en haar kennis de cursisten meenemen in dit boeiende proces van jezelf laten horen, maar vooral ook laten ervaren hoe verrijkend en plezierig het is om samen te zingen! Zij is niet op zoek naar een nieuwe Voice of Holland, zij nodigt iedereen uit die het fijn vindt om te zingen, of je daarvoor nou veel of minder talent hebt. En wie weet huist er in jou een onvermoede, nog niet aangeboorde aanleg.

Over Yvon Taken?

Yvon Taken vertelt over zichzelf:
‘Mijn naam is Yvon Taken. Ik woon al vele jaren met heel veel plezier met mijn familie in het prachtige buitengebied van Ruurlo. Een van mijn grote muzikale liefdes is het zingen en het begeleiden van koren en ensembles. Werken aan de ontwikkeling van de zangstem van kind tot volwassenheid, het beleven van samen zingen, van elkaar ontmoeten in een lied en daarmee dienstbaar zijn aan elkaar en anderen, mondt uit in een verrassende wisselwerking tussen zanger en luisteraar.’

‘De afgelopen jaren heeft mijn verblijf in Egypte ervoor gezorgd dat ik in de tempels van Egypte veelvuldig heb kunnen werken met ‘De Helende Stem’ als een bijzonder mooi en subtiel instrument, met name in de prachtige en zo bijzondere Tempel van Sety I in Abydos. Een tempel die een belangrijke plek heeft in mijn hart. Mijn verblijf in Egypte bracht me een enorme verdieping en kennis over hoe onze stem therapeutisch kan worden ingezet als een helend instrument.’