Zingen

Zingen

Tijd: donderdag van 13.30 – 15.00 uur
Data: 17, 24, 31 jan., 7, 14, 21, 28 feb., 7 mrt., 11, 18 apr. 2019
Kosten: € 130,- leden € 125,- excl. partituren
Docente: Yvon Taken

Docente Yvonne Taken

Zingen met Ziel en Zaligheid

In het najaar van 2018 is er gestart met de cursus ‘Zingen met ziel en zaligheid’ onder leiding van docente Yvon Taken. Heel veel cursisten hadden tijdens de vorige cursus zoveel plezier in het zingen dat de meesten van hen zich opnieuw aanmeldden. Met het gevolg dat het nu een groep is geworden van 24 mannen en vrouwen.

‘In de ogen zien wij de ziel – In de stem horen wij de ziel’ is een oude wijsheid. Zingen is een van meest dynamische manieren om onszelf uit te drukken, in gezamenlijkheid aan een lied werken en dit uitvoeren is een van de krachtigste vormen om je geraakt en opgenomen te voelen. Yvon Taken wil met haar muzikale inbreng, haar ervaringen en haar kennis de cursisten meenemen in dit boeiende proces van jezelf laten horen, maar vooral ook laten ervaren hoe verrijkend en plezierig het is om samen te zingen!
Aan bod komen onderwerpen als stemgebruik, stemontwikkeling, stemexpressie, stembeleving en stemsamenwerking.
De cursisten ontdekten dat het plezier in zingen wordt vergroot door het toepassen van technieken om je stem beter te leren gebruiken, tot ontwikkeling te brengen en meer tot expressie te laten komen. En dat vooral samen met anderen!
En van het één komt het ander: dan wil je ook laten weten, laten horen waartoe je na betrekkelijk korte tijd in staat bent. Je wilt publiek! Je wilt op de planken! Heel spontaan borrelde er een idee op, dat enthousiast door alle cursisten werd begroet: ‘Laten we een uitvoering geven. Niet per sé direct voor een volle zaal. Eerst maar eens familie, vrienden en andere belangstellenden. Geen avondvullend programma. Nee, eerst bescheiden.
Een concert in een notendop!
Docente Yvon is met haar hele ziel en zaligheid meegegaan met dit initiatief en heeft de cursisten op een zodanig niveau weten te brengen dat er op donderdag 18 april een mini-concert op het programma staat waarvoor elke belangstellende van harte wordt uitgenodigd. Gratis toegang. In de pauze thee/koffie € 1,50.

‘Concert in een notendop’
Het samengesteld koor ‘Zingen met Ziel en Zaligheid’
Donderdag 18 april 2019 van 13.30 – 15.00 uur

Programma:
The Dream keeper Music by Rollo A. Dilworth
Perfect Day from The world of Peter Rabbit and friends
Aan de vleugel: Peter Bernauer
Dirigente: Yvon Taken

Over Yvon Taken?

Yvon Taken vertelt over zichzelf:
‘Mijn naam is Yvon Taken. Ik woon al vele jaren met heel veel plezier met mijn familie in het prachtige buitengebied van Ruurlo. Een van mijn grote muzikale liefdes is het zingen en het begeleiden van koren en ensembles. Werken aan de ontwikkeling van de zangstem van kind tot volwassenheid, het beleven van samen zingen, van elkaar ontmoeten in een lied en daarmee dienstbaar zijn aan elkaar en anderen, mondt uit in een verrassende wisselwerking tussen zanger en luisteraar.’

‘De afgelopen jaren heeft mijn verblijf in Egypte ervoor gezorgd dat ik in de tempels van Egypte veelvuldig heb kunnen werken met ‘De Helende Stem’ als een bijzonder mooi en subtiel instrument, met name in de prachtige en zo bijzondere Tempel van Sety I in Abydos. Een tempel die een belangrijke plek heeft in mijn hart. Mijn verblijf in Egypte bracht me een enorme verdieping en kennis over hoe onze stem therapeutisch kan worden ingezet als een helend instrument.’