Glasfusie

Glasfusie

op zaterdag 25 november
van 13.00 – 17.00 uur
Kosten: € 65,- (leden Kunstkring € 62,40 ) inclusief glas, gebruik gereedschap en
1 ovenstook, exclusief bevestigingsmateriaal.

Bekijk de foto’s

De workshops ‘Glasfusie’ op 7 en 28 oktober zijn zó enthousiast ontvangen en zó succesvol verlopen dat een aantal cursisten heeft gevraagd of Greet Scholten, de docente, bereid zou zijn hieraan nog één keer een vervolg te geven. Greet heeft hierop positief gereageerd. De KunstKring Ruurlo is hierover verheugd en nodigt ook anderen uit zich op te geven. Er zijn nog een paar plaatsen open. Ook al ben je een beginner, na afloop ga je met een glascreatie naar huis waarmee je thuis kunt komen. Met de decembermaand voor de deur is dit een uitgelezen kans iemand te verrassen met een uniek cadeau.

Voor beginners:
Ben je geïnteresseerd in een bijzondere vorm van glas bewerken, dan is een kennismaking met glasfusen voor jou daartoe een mooie kans tijdens een workshop over deze techniek.
Glasfusen is het samensmelten van glas in een glasoven. Dit proces vindt plaats bij verschillende temperaturen tussen de 750 en 900 graden, afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van het glas. Het proces van het samensmelten in de oven noemen we een stook. Deze duurt 24 uur.Met deze techniek kunnen staande en hangende objecten worden gemaakt.
We beginnen de workshop met te leren hoe je omgaat met glas, glassnijder en breektang.
Tijdens de workshop maak je een geheel eigen en uniek glasobject. Je kunt werken met allerlei kleuren glas. Aan het eind van de workshop gaat het glas in de oven en na een paar dagen kan het object in overleg worden opgehaald. Wil je het object een andere vorm geven, dan is een extra stook nodig op een mal. Deze extra stook kost 10 euro. De afmeting van het object is 150 x 300mm of 200 x 200mm en kan staand of hangend zijn.
Voor gevorderden:
Heb je het glassnijden al onder de knie dan kun je in de vervolgcursus een groter of ingewikkelder object gaan maken, afm. 40 x 40 cm. Hierbij kun je denken aan bijv. een schaal, een wand- of een buitenobject. Kortom, je eigen idee is altijd bespreekbaar. We werken nu niet alleen met het vlakke glas maar ook met fritten (gemalen glas) waar je leuke effecten mee kunt creëren.
Er kan, in overleg, een meerprijs berekend worden bij gebruik van extra glas of veel rood glas. Dit geldt voor alle workshops.

Over Greet Scholten

 

 

Over Greet Scholten:
Na het beëindigen van haar loopbaan bij het voortgezet onderwijs, waar zij de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming en Techniek verzorgde, is zij zich verder gaan bekwamen in haar interesse, de techniek van het glas bewerken in het algemeen en glasfusen in het bijzonder. Hiervoor heeft zij diverse cursussen bij glaskunstenaars in binnen- en buitenland gevolgd. 
Zij maakt vrij werk, maar ook glasobjecten in opdracht. Wil je meer over Greet en haar werk weten, ga dan naar greetglas.nl