Gedichten schrijven

Gedichten schrijven

in het atelier van de KunstKring,
Nieuweweg 5, 7261 NL Ruurlo
op dinsdag 17 april, van 19.30 tot 21.30 uur
Docent: Tim Pardijs
Kosten: € 30,00

Tim Pardijs (Foto: Jan van den Brink)

Tim Pardijs (1978) is schrijver en dichter. ‘Hij schreef gedichten voor onder meer Trouw en De Stentor en de tijdschriften Het Liegend Konijn, Liter en De Gids. Regels van hem zijn aangebracht in de Noorderhaven in Zutphen en op de veerstoepen van Beuningen en Slijk-Ewijk. Hij schreef verder onder meer gedichten voor Radio1 en de provincie Gelderland en was stadsdichter van Zutphen in 2013 en 2014. Hij schreef vier boeken, waarvan drie poëziebundels. Zijn laatste bundel Onder het prikkeldraad door (2017) is een samenwerking met beeldend kunstenaar Wim van der Meij. Vanaf de zomer van 2017 schrijft hij elke avond 250 woorden. De hoogtepunten van deze dagboeknotities publiceert hij op zijn blog op www.timpardijs.nl.

Tim studeerde journalistiek en werkte 15 jaar als eindredacteur. Momenteel studeert hij Cultuurwetenschappen en werkt hij als schrijver en docent. Creatief als een dichter en zorgvuldig als een journalist geeft Tim taal daarbij zijn eigen bijzondere plek. In workshops, gastlessen, lezingen of meedenksessies laat hij mooie en grappige dingen zien die steeds meer verborgen raken onder het stof van het dagelijkse taalgebruik. Deelnemers verrassen zichzelf dankzij Tims creatieve schrijfopdrachten. In deze twee uur durende workshop geeft hij een introductie op de poëzie. Deelnemers hebben aan het eind van de avond een vrij vers geschreven.
Tim stond voor tientallen groepen op onder meer basis- en middelbare scholen. Hij organiseerde literaire cafés, presenteerde culturele avonden en opende tentoonstellingen. Zijn eigen leven gebruikt hij hierbij vaak als uitgangspunt. Over zijn mislukkingen gaf hij een lezing bij een expositie van eindexamenkunst, in een Preek van de Leek vertelde hij over het ontstaan van zijn schrijverschap.

Voor meer informatie en aanmelden: Lieneke Tanis, 06-51609497 of cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl

 

Bij de Noorderhaven in Zutphen:
Havens zijn overal, je moet alleen weten
welke grond weg te graven, ruimte te geven
aan de rivier om aan te leggen bij de plekken
die we niet kunnen bereiken. Kom hier terug
lees andere steden in de golven.

Annelies de Jonge, wethouder cultuur gemeente Zutphen:
‘Een stadsdichter brengt poëzie dichter bij mensen, de mensen dichter bij de stad, de stad dichter bij de mensen. Tim Pardijs weet met zijn directe manier van schrijven dit als geen ander te bereiken’