Creatief uurtje

Creatief uurtje

Tijd: dinsdagmiddag van 15.15 – 17.00 uur
Data: 6, 13, 27 maart en 3 april
Kosten: € 35,-incl. klei, oven en drinken
Docente: Truus Oosterhuis

Creatief uurtje op de KerstZwart school
De KunstKring Ruurlo heeft in 2007 het initiatief genomen om activiteiten te organiseren die als doel hebben om basisschoolleerlingen op speelse en onbevangen manier met kunst in contact te brengen. De activiteit ‘Kunst in de Kinderschoenen’ is al die jaren een groot succes gebleken. Lees hierover op de website onder ‘Kunst in de Kinderschoenen’.
OBS De Driesprong nam in 2016/2017 het initiatief om de creativiteit van alle leerlingen van groep 5 t/m groep 8 te stimuleren. Het ‘Creatief Uurtje’ was hiervan het resultaat.
Dat was zó succesvol dat de Kerst Zwartschool er lucht van kreeg en het voorbeeld van De Driesprong wilde volgen.
De school heeft daarom, net als De Driesprong, contact gelegd met de KunstKring Ruurlo. Het resultaat van deze samenwerking is opnieuw het ‘creatief uurtje’. Alle kinderen die zich hiervoor aanmelden kunnen op vier middagen meedoen met de boetseerlessen van Truus Oosterhuis, beeldend kunstenaar uit Ruurlo.
Deze workshops worden gegeven buiten schooltijd in het technieklokaal (het lokaal naast groep 4a) . Op 4 middagen, dinsdag 6, 13, 27 maart en 3 april, van 15:15 tot 17:00 uur kunnen de kinderen van groep 5 t/m 8 een dier maken van echte klei. Ze leren een dier boetseren en dit wordt vervolgens gebakken. Tijdens de laatste workshop wordt het dier prachtig gekleurd.

Opgeven kan tot donderdag 22 februari
Mail naar: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl of geef het door op school bij je leerkracht.
Let op: alleen bij een deelname van minimaal 6 kinderen gaat de workshop door!