Trio Neco Novellas

Trio Neco Novellas

Zaterdag 7 oktober 2017 – Kulturhus – Aanvang 20.00 uur
Voorverkoop € 17,50 – kassa € 20
met Braziliaanse muziek

(foto Guy Offerman)

Neco Novellas is een fenomenale musicus. Met Bart Fermie, drummer en percussionist en Felix Hildenbrand, gespecialiseerd in Jazz en Braziliaanse muziek, maakt hij dit concert tot een unieke ervaring. De drie heren communiceren met hun instrumenten op het scherpst van de snede.
  
Neco Novellas’ omvangrijke ‘muzikale bagage’ uit Mozambique, Zimbabwe en Zuid-Afrika heeft hij in Europa verder aangevuld met een studie klassieke zang in Lissabon, Jazz en Braziliaanse muziek in Rotterdam. Hij presenteert zijn muziek met onweerstaanbare charme en speels plezier. Voortdurend blijft hij zich zelf uitdagen, vandaar dit verrassende nieuwe trio.
 
Neco Novellas – zang en gitaar
Felix Hildenbrand – basgitaar
Bart Fermie – drums/ percussie
 
Kijken en luisteren op Youtube 
  
Zie ook www.jazzhelden.nl

Lees verder…

     

Meer informatie

Felix Hildenbrand, afkomstig uit Freiburg/ Breisgau, kwam in 2000 naar Nederland om de bachelor studie ‘lichte muziek’ (Conservatorium van Amsterdam) te volgen. Sindsdien blijft hij de uitdaging zoeken om zich steeds nieuwe muziekstijlen en instrumenten (basgitaar, contrabas, cello, percussie) eigen te maken: met Fado diva Maria de Fátima staat hij in de Nederlandse en Belgische theaters. Met het Braziliaanse kwartet Gosto Delicado bespeelt hij festivals in Duitsland, Nederland en Frankrijk. In zijn experimentele jazzformatie earswideopen werkt hij samen met topmusici als Yuri Honing, Eric Vloeimans, Anton Goudsmit…
Verder begeleidt hij uiteenlopende artiesten in de genres kleinkunst, chanson, singer-songwriter. Naast uitvoerend musicus is Felix actief als programmeur (On the Roof), heeft een eigen label (EBF Productions) en was in 2010 één van de pioniers van De Muziekstraat in Amsterdam-Noord.

Bart Fermie begon zijn veelzijdige muzikale carrière in Small Talk, een Nederlandse latin jazz band. Hij studeerde Cubaanse en Braziliaanse percussie in New York, Havana en Amsterdam. Met nationale en internationale artiesten, zoals Randy Crawford, Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis en Cor Bakker, werkte hij samen. Hij heeft percussie-instrumenten verbeterd en gecreëerd. Als gastdocent is hij verbonden aan verschillende conservatoria en hij gaf slagwerkworkshops in o.m. Duitsland en Groot-Brittannië.