Svenja Staats en Martijn Willers

Svenja Staats en Martijn Willers

Zaterdag 26 mei 2018 – Kulturhus – Aanvang: 20.00 uur
Voorverkoop € 17,50 – Kassa € 20
Svenja Staats, viool en Martijn Willers, piano spelen o.a.
Ravel, Beethoven, Gershwin en Franck

Klik op logo en lees meer over het Erfgoedfestival 2018!

Met grote trots stellen wij u Svenja Staats en Martijn Willers voor als veelbelovende musici met een grootse toekomst.
De KunstKring organiseerde in 2016 een concert van Svenja Staats met pianist Martijn Willers voor de leerlingen van de bovenbouw van het Staringcollege in de schouwburg in Lochem. Wij waren diep onder de indruk van hun talent en besloten direct nog een concert in de reguliere concertserie te organiseren. Dat bleek erg moeilijk omdat Svenja eind augustus 2016 naar de Verenigde staten vertrok om daar verder te studeren bij Alexander Kerr in Bloomington, Indiana (USA).
 
Het is nu toch gelukt om hen in Ruurlo op te laten treden.

 

Programma en meer informatie over Svenja en Martijn….

 

             

       

Meer informatie

        
           Programma

 • Sonatine in D Majeur, Opus 137  (Franz Schubert)
 • Summertime (George Gershwin/Jascha Heifetz)
 • It ain’t necesarrily So uit Porgy and Bess (Gershwin/Heifetz)
 • Allegro ben ritmato, uit 3 preludes voor piano solo (Gershwin/Heifetz)
 • Sonate in A Majeur, FWV 8 (César Franck)
   
  –pauze–
   
 • Fratres (Arvo Pärt)
 • Sonate No.5 in F, Opus 24 Spring (Ludwig van Beethoven)
 • Tzigane Rapsodie de concert (Maurice Ravel)

 

Svenja Staats (21) speelt sinds haar vijfde jaar viool en werd toen zij 8 jaar was toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam. Zij kreeg les van Joyce Tan, Johannes Leertouwer en Elisabeth Perry.
In 2011 won Svenja op 14-jarige leeftijd zowel de 1e Prijs als de Publieksprijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. In datzelfde jaar won zij tijdens het Internationale George Philip Telemann Concours in Polen zowel de 2e prijs als de Telemann-prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk.
In 2013, 2014, 2015 én 2016, werd Svenja – na internationale audities – geselecteerd om in Athene masterclasses te volgen bij meesterviolist Leonidas Kavakos. Svenja is regelmatig op televisie te zien, debuteerde in november 2010 als soliste met orkest en speelt sindsdien met diverse orkesten in binnen- en buitenland. Ze gaf concerten in onder andere Duitsland, Polen, Turkije, Italië, Griekenland, Zwitserland, Canada en de VS. In maart 2014 speelde zij tijdens de wereldwijd live uitgezonden openingsceremonie van de Nucleair Security Summit (NSS-top) in het World Forum in Den Haag voor vm. president Barack Obama en 58 andere wereldleiders, waaronder premier Mark Rutte en vm. VN-secretaris Ban Ki-Moon.
Svenja volgde inmiddels vele masterclasses bij vooraanstaande violisten en in juli 2016 ontving zij de prestigieuze “Jacobs School of Music Award” van de Indiana University in Bloomington (VS), waar zij sinds september 2016 studeert bij Alexander Kerr, vm. concertmeester van het Concertgebouworkest.
Svenja bespeelt een viool, gebouwd door Camillus Camilli (Mantua, 1745), en een strijkstok van Pierre Simon (1850), haar ter beschikking gesteld door een anonieme bruikleengever.

 

Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist, die te vinden is op vele podia in binnen- en buitenland.
Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg (winnaar van het eerste Nationale Cello Concours in Amsterdam in 2006). In augustus 2008 won het duo een derde prijs bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziek Concours in Pörtschach, Oostenrijk. Ze speelden o.a. de cellosonate van Frederic Chopin tijdens een succesvolle tournee door de Verenigde Staten in 2010.
De debuut-cd van het duo, ‘Dialogo’, met werken van Prokofiev, Lutoslawski en Britten, werd in 2013 zeer lovend ontvangen. In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen en een cd-opname van de Sonatine van Dvorak (in samenwerking met Radio 4), won het duo in het Concertgebouw in Amsterdam van de Dutch Classical Talent Award 2014. In juni 2014 maakte het duo een tournee van 2 weken door China, met 9 concerten in vooraanstaande concertzalen in o.a. Peking, Shanghai en Xiamen.
Martijn werkt regelmatig samen met verschillende musici, waaronder Olivier Patey (soloklarinettist van het Concertgebouworkest), en Svenja Staats (viool) in uiteenlopende ensembles en bezettingen. Hij is als correpetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn. Daarnaast is lesgeven een grote passie van Martijn.
Voor studiedoeleinden heeft Martijn een volledig gereviseerde Steinway & Sons vleugel uit 1919 in bruikleen, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.