Prisma Kwartet

Prisma Kwartet

Zondag 25 februari 2018 – Kulturhus – Aanvang 15.00 uur
Voorverkoop € 17,50 – Kassa € 20
Vier jonge Duitse musici op zoek naar kleurrijke muziek uit de 16e en 17e eeuw

(foto’s Wolfram Knelangen)

Een verhaal uit de Griekse mythologie krijgt een muzikaal gezicht door het Prisma Kwartet, dat zich onderscheidt door een bijzondere combinatie van muziekinstrumenten: de luit en mandoline, de blokfluit, de viool en de viola da gamba.
Astreos, god van de schemering, trouwt met Aurora, godin van de dageraad. Tussen het vallen van de avond en het ochtendgloren brachten zijn veel kinderen voort, waaronder de vier winden: Zefiro, de zachte wind van de lente, Notos, de hitte-stormen in de zomer, Euros, het onweer van de herfst en Boreas, de kilte van de winter.
Het Prisma Kwartet is op zoek gegaan naar de kenmerken van de vier seizoenswinden en heeft vervolgens met deze ontdekkingen verbinding gelegd met en overeenkomsten gezocht tussen Italiaanse componisten uit de 17e eeuw. En daarin zijn Alon Sariel, Dávid Budai, Franciska Anna Hajdu en Elisabeth Champollion voortreffelijk geslaagd. Zij weten de stemmingen en emoties, opgeroepen door de vier jaargetijden, muzikaal sprankelend tot leven te wekken.
 
Zie www.Prisma-music.eu
 
Kijken en luisteren op Youtube  
 
Lees verder…

     

 

Meer informatie

Alon Sariel, mandolinist, luitist en dirigent, werd in Jerusalem, Brussel en Hannover opgeleid. Wij hebben hem leren kennen in het trio van Izhar Elias en Michael Tsalka als een zeer sympathieke en vooral zeer bekwame mandoline speler. Dankzij hem kunnen we vanmiddag genieten van een boven gemiddeld mooi concert met barok muziek.
Elisabeth Champollion studeerde blokfluit in Bremen en Lyon.
Dávid Budai, geboren in Budapest, wisselde zijn viool in voor de viola da Gamba.
Franciska Anna Hajdu komt uit Hongarije en pakte na haar viool studie een studie barok viool op.