40e Kerst-Inn op 15 dec.

40e Kerst-Inn op 15 dec.

Zaterdag 15 december 2018 – 19.30 uur
Deur gaat om 19.00 open

Plaats: Dorpskerk Ruurlo

40e Kerst-Inn op 15 december
Verrassend anders!
 
De Kerst-Inn op zaterdagavond 15 december in de Dorpskerk van Ruurlo is niet te vergelijken met die van de afgelopen jaren. Daarvoor zijn twee belangrijke redenen. De nieuwe indeling van de Dorpskerk vraagt om een andere opzet. Het 40-jarig jubileum is alle aanleiding om de Kerst-Inn dit jaar extra feestelijk te maken.

 
Wat niet verandert, is de inbreng van heel veel muzikaal talent uit Ruurlo. De koren Sing a Song en @Seven laten hun stem horen. Daarnaast komt er een speciaal Kerst-Inn 2018 projectkoor. Verder is een belangrijke rol weggelegd voor een aantal solisten, allemaal uit Ruurlo. Ook de muzikale begeleiding op o.m. vleugel, dwarsfluit, gitaar, percussie en aardedrum wordt verzorgd door musici uit Ruurlo. Het aloude principe van ‘Ruurloërs musiceren voor Ruurloërs’ blijft dus gehandhaafd. 

Klik hier voor de programmafolder

 

 

 

Yvon Taken ontwikkelde het concept voor de 40e Kerst-Inn en leidt het projectkoor Kerst-Inn 2018


Karin Hukker (Sing a Song) en Ester Wiegerinck (koor @Seven) dirigeren niet alleen een koor, maar zingen zelf ook nog solo en begeleiden de koren op vleugel en dwarsfluit

Thema
 
Yvon Taken uit Ruurlo tekent voor het programma. Zij heeft ook de regie en dirigeert het projectkoor. Daarbij werkt zij nauw samen met Karin Hukker, dirigente van Sing a Song, en Ester Wiegerinck, dirigente van @Seven.
Yvon heeft een inhoudelijk en muzikaal concept ontwikkeld met als belangrijke thema’s: Geloof, Hoop, Liefde en Verleden, Heden, Toekomst. In de gesproken teksten en vooral in de vele liederen vormen deze thema’s de rode draad.

 

Schrijfwedstrijd voor scholieren
 
Yvon Taken schreef ook een spannend verhaal over zes kinderen die een schatkist ontdekken met daarin drie hartenmunten met de woorden Geloof, Hoop, Liefde en Verleden, Heden, Toekomst. Met deze magische munten kunnen de kinderen – geïnspireerd door geloof, hoop en liefde – heden, verleden en toekomst (her)schrijven en een eigen invulling geven. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Ruurlose basisscholen zijn uitgenodigd – uitgedaagd? – om hun fantasie de ruimte te geven en hierover verhalen te schrijven. Er worden drie verhalen door een jury genomineerd. Deze worden op 11 en 18 december gepubliceerd in Achterhoek Nieuws en op deze website. Het winnende verhaal zal worden voorgelezen tijdens de Kerst-Inn.

Lees hier het Kerst Inn 2018 Verhaal
                        Voor Scholieren – De Schatkist En De Drie Magische Harten Munten.pdf

Lees hier het vervolg: de 3 door basisscholieren geschreven en door de jury genomineerde verhalen:
    

Linde


Jasmijn & Lieloe

Kerst-Inn-2018 Verhaal nominatie-1.pdf (Linde Spenkelink)
Kerst-Inn-2018 Verhaal nominatie-2.pdf (Lieloe Schurink en Jasmijn Esser)
Kerst-Inn-2018 Verhaal nominatie-3.pdf (Jimmy Luesink, Sil van de Graaf en Gijs van den Berg)

 

 

Vol = vol!

De Kerst-Inn begint zaterdag 15 december om 19.30 uur. De deur van de Dorpskerk gaat om 19.00 uur (niet eerder!) open. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Wie het eerst komt heeft de keuze uit de mooiste plaatsen. Laatkomers hebben mogelijk een minder goed zicht op het podium en de uitvoerende musici. Vol is vol!

Vrijwillige bijdrage

De entree is gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Noodhulp en de Kerstpakkettenactie van de Berkellandse kerken.

  

Programmafolder