Hexagon Ensemble

Hexagon Ensemble

*** geweest ***
Zondag 18 maart 2018
– Kulturhus – Aanvang 15.00 uur
Blazersensemble met verteller Maartje van Weegen en celliste Timora Rosler
brengen Dagboek van een Cello
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Zie het fotoalbum van het optreden!

Maartje van Weegen – verteller en Timora Rosler – cello
in het atelier van viool-/cellobouwer Junemann
(foto Wout van den Berg)

Het Hexagon Ensemble (vijf blazers en een pianist) brengt een programma rond de muzikale lotgevallen van een Amati-cello uit Cremona. TV-presentatrice Maartje van Weegen vertelt het verhaal van het turbulente leven van dit instrument, Timora Rosler laat de cello spreken. Avontuurlijke muziek uit het oude en het nieuwe Europa van o.a. Vivaldi, Schumann, Schubert en speciaal voor deze voorstelling geschreven nieuw werk.
 
‘Dagboek van een cello’ beschrijft de reis van een cello door de tijd en door Europa. Een prachtig en leerzaam verhaal. Hoewel de jonge bezoekers van de voorstelling het niet in de gaten hebben – zij worden helemaal in beslag genomen door het spannende verhaal en de mooie muziek – krijgen zij tijdens de voorstelling eigenlijk ook nog een aardrijkskunde- en een (muziek)geschiedenisles. De cello wordt in 1660 gebouwd in de buurt van Cremona en reist vervolgens naar onder andere Venetië, Londen, Nederland, Duitsland, Wenen en Moskou. Ook heeft het instrument inmiddels een lang en bewogen leven van zo’n 350 jaar achter de rug waarin veel historische gebeurtenissen plaatsvonden.
Lees de beschrijving:  Dagboek-van-een-Cello.pdf
 
Zie ook www.hexagon-ensemble.com  
 
Luisteren en kijken naar Dagboek van een Cello? Klik op https://www.youtube.com/watch?v=j-yOyf-mHS4 
   
Meer informatie over Hexagon…

(foto Louis Swart)

 

Wonderbaarlijke reis van een Cello
(foto Wout van den Berg)

(foto Ene Harry)

 

 
 
Meer informatie

De spelers
Wout van den Berg – fluit
Bram Kreeftmeijer – hobo
Arno van Houtert – klarinet
Marieke Stordiau – fagot
Christiaan Boers – hoorn
Frank Peters – piano
 
Reeds tweemaal eerder heeft het publiek in Ruurlo en omstreken genoten van een optreden van het Hexagon ensemble. De eerste keer was in 2015 met het programma ‘Schilderijen van een tentoonstelling’. En de tweede keer in 2016 met een programma over Van Gogh. Beide keren organiseerde de Kunstkring een expositie met schilderijen van mensen die geïnspireerd waren door de werken van Moessorgski en/of Van Gogh. De composities die door het ensemble werden gespeeld waren door de musici uitgekozen omdat zij die vonden passen bij het thema.
Prachtige concerten waren het gevolg en het publiek genoot volop van de combinatie van muziek en de beelden die werden vertoond. Het ensemble bestaat al 27 jaar en keer op keer is het in staat om bijzondere concerten te realiseren. Op 18 maart  zijn ook kinderen van de basisscholen en middelbare scholieren van harte welkom om de reis van de cello door Europa mee te maken.
“Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het ensemble”. Niet onze eigen woorden, maar uitspraken van ons publiek en de media. We zijn er trots op. Klaarblijkelijk slagen we erin met onze passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Precies daar waar je muziek beleeft.
Het Hexagon Ensemble bestaat inmiddels zevenentwintig jaar. We hebben inmiddels negen goed ontvangen cd’s uitgebracht met daarop een dwarsdoorsnee van prachtige kamermuziek voor blazers en piano”. Het ensemble maakte concertreizen naar de Verenigde Staten, Rusland, Bashkortostan, Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Slovenië en Engeland. De Kunstkring is er trots op dat deze geweldige musici weer naar Ruurlo willen komen.