Festivo: Panfluit en Orgel

Festivo: Panfluit en Orgel

Zaterdag 22 september 2018 – Dorpskerk – Aanvang 20.00 uur
Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve in
een onverwachte combinatie van panfluit,orgel en vleugel
Voorverkoop: € 17,50 – Kassa: € 20 (geen pin)

Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve
foto’s Jaco Hoeve (rechtenvrij)


Dorpskerk Ruurlo, van binnen onlangs vernieuwd

Panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist/pianist Harm Hoeve brengen met de prachtige combinatie van panfluit, orgel en vleugel, de net vernieuwde Dorpskerk tot leven. Die zaterdag staat ons een bijzondere muzikale avond te wachten. Het samenspel van deze niet vaak gehoorde instrumenten en de professionaliteit van beide musici, zal je ontroeren en voor een intense muziekbeleving zorgen. Daarbij brengt de akoestiek van de kerk de muziek volledig tot zijn recht.
 
Zie de website van Noortje van Middelkoop: www.noortjevanmiddelkoop.nl
en de website van Harm Hoeve: www.harmhoeve.nl
 
Kijken en luisteren op Youtube 
 
Lees verder…

 

 

Meer informatie

    

Noortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium Hilversum bij de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Haar eindexamen Docerend Musicus behaalde zij cum laude en enkele jaren later studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Noortje volgde aanvullend masterclasses bij de beroemde panfluitspeler Simion Stanciu en legendarische Georghe Zamfir.
Noortje geeft concerten met koren, organisten en pianisten. Zij maakt solo-cd’s met diverse begeleidingen zoals orgel, piano, combo en symfonieorkest. Daarnaast werkt ze mee aan radio-, televisie-, dvd- en vele cd-opnamen. Bijzonder is dat Noortje ook zelf muziek componeert en panfluit-workshopdagen organiseert. Tussendoor maakt zij concertreizen door o.a. Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Pianist & organist Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen. Na de muziekschool in Zwolle slaagde hij op het conservatorium in dezelfde stad voor zijn orgelstudie bij Harm Jansen. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie en om zijn pianospel te perfectioneren studeerde Harm dat instrument aan het Hilversumse conservatorium bij Matthijs Verschoor.
Verder volgde hij lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Harm won op 24-jarige leeftijd de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival: een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.
De gereformeerde kerk in Rouveen speelt een belangrijke rol in Harm’s leven. Hij kreeg er zijn eerste orgellessen en al na twee jaar begeleidde hij op 12-jarige leeftijd de gemeentezang in die kerk, tot op de dag van vandaag. Harm gaf er ook zijn eerste orgelconcert, maar wordt nu door het hele land gevraagd. Ook internationaal heeft Harm een volle agenda, hij gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.
Behalve soloconcert- en kerkorganist, begeleidt Harm ook regelmatig diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames; geeft hij zelf zowel orgel- als pianolessen en is ook actief als dirigent van een kinder-, jongeren-, mannen- en gemengd koor.