ZOMERCONCERT – Estudiantina Ensemble in De Tuinkamer

Zaterdag 15 juli 2017  –  De Tuinkamer  –  Aanvang 20.30 uur
Voorverkoop € 15  –  Kassa € 17,50
Mogelijkheid van heerlijk diner vooraf!
Lees de recensie hieronder en bekijk het fotoalbum van dit bruisende optreden


Recensie: Een beetje Caraïben in Ruurlo met het Estudiantina Ensemble

Estudiantina Ensemble - Tuinkamer-01

Het Estudiantina ensemble gaf een optreden in hotel/restaurant De Tuinkamer in Ruurlo. Om de avond niet te laten verpesten door regen, had men een grote tent opgezet voor de musici en enorme parasols voor het publiek op het terras.
Estudiantina mengde zich onverschrokken in een “salsagewoel” met een orkest dat het wat slagwerk doet met timbales (anno 1900) en verder een repertoire aanbood met danzones, danzonetes en boleros. Je moet maar durven…, zij deden het! Veel andere orkesten zoeken in het algemeen snellere en heftiger muziek om aan het danspubliek te appelleren, maar Estudiantina liet zich niet opjagen. Zij hielden stevig vast aan traditie en subtiliteit en weten hierdoor respect af te dwingen en niet alleen onder de Nederlandse liefhebbers van Cubaanse muziek.
Tegen het eind van het concert wierpen zij zich toch meer en meer op de à la Havana  gepassioneerde klanken en meer mensen konden het dansen niet meer weerstaan. Het was een zeer geslaagde, gezellige avond met een vleugje Caraïbische sfeer!

 


 

Estudiantina Ensemble

Estudiantina-Ensemble-270415-(19)In de tuin van Restaurant-Hotel De Tuinkamer kun je deze zomer genieten van de Latijns-Amerikaanse muziek van Het Estudiantina Ensemble. De groep speelt op originele wijze en in een authentieke bezetting de muziek zoals die lang geleden in Cuba werd uitgevonden.
Sinds de oprichting in 2001 heeft het ensemble overal opgetreden, vooral in het verre oosten, in Cuba en in Nederland op festivals en salsadansfeesten. Een speciale avond voor wie van dansen en Caribische muziek houdt!

Zie ook de website van Estudiantina Ensemble

 

Toegangskaarten bestellen

Terug naar het muziekoverzicht

De Tuinkamer-(3)Route naar de Tuinkamer

Een diner vooraf kan óók!
Als je dat wenst kun je voorafgaand aan het concert genieten van een 3-gangen concertmenu voor € 29,50 per persoon. Aanvang van het diner om 17.30 uur.
Reserveren kun je doen door een mail te sturen naar info@hoteldetuinkamer.nl