Workshop Ga je mee de tuin in?

Woensdag 28 juni
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Plaats: Wildenborchseweg 39 (buitengebied van Ruurlo)

Kosten: € 65,00 incl. koffie/thee met iets lekkers en een lunch, excl. materiaal

P1020533 (Mobile)Irmgard Lamers is inmiddels een bekende naam en voor velen ook een bekend gezicht bij de KunstKring Ruurlo. Sinds 2015 verzorgt zij de cursus ‘Portretschilderen’ met veel succes. Wij zijn daarom blij dat zij deze zomer een brug wil slaan naar het nieuwe cursusseizoen met de workshop  ‘Ga je mee de tuin in?’ Een  uitdaging en een uitnodiging die voor schilderliefhebbers maar moeilijk te weerstaan zal zijn!
In een aantal stappen zal Irmgard je leren om vlot een schilderij op te zetten in de buitenlucht.
Of je nou van acryl of olieverf houdt, neem je materialen en doek mee en kom lekker buiten schilderen!
De nadruk zal liggen op:

Grof te werk gaan (grote kwasten) en pas later steeds fijner werken.
Corrigerend schilderen, geen genoegen nemen met matige opzet.
Schilderen met tempo, maar tijd nemen om te kijken.

De prachtige locatie van de tuin waar we die dag zullen zijn geeft je voldoende inspiratie voor een mooi schilderij. Een volle dag buiten, compleet met een gezamenlijke lunch.
‘Pluk deze dag!’
Voor informatie en aanmelden:    Lieneke Tanis, 06-51609497 of     cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl
bloemen schilderen (2)IrmgardLamers1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit het leven van Irmgard Lamers………
Irmgard studeerde aan de kunstacademie AKI in Enschede en deed examen bij twee vakgroepen: gemengde media en fotografie. In het jaar dat ze afstudeerde werd Irmgard uitgenodigd om mee te doen aan de fotobiënnale van Enschede, georganiseerd door Polaroid. Vervolgens deed ze een postacademische studie aan de ‘Athens school of Fine Art’ in Athene. Daar ontdekte ze het schilderen naar model. Van 1993 tot 1999 verbleef Irmgard in Athene, om daar te wonen en te werken als kunstenaar.
Eenmaal terug in Nederland begon ze haar eigen atelier, om zich volledig aan haar schilderkunst te kunnen wijden. Eerst in Wichmond, vanaf 2004 in het Kunsten lab in Deventer. Dat resulteerde in verschillende exposities en verkopen aan verzamelaars en opdrachtgevers.
Naast portretten zijn bloemen een belangrijke inspiratiebron. Bloemstillevens met onder meer amaryllissen en tulpen ontstonden op soms zeer grote doeken. Met het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst) van Deventer deed ze in haar atelier verschillende educatieprojecten voor allerlei leeftijdsgroepen. Ook deed Irmgard workshops met leerlingen van de Pabo-opleiding aan de Saxion hogeschool en gaf ze regelmatig lezingen.
In 2015 verhuisde haar atelier naar Zutphen. In datzelfde jaar werd ze gevraagd om les te geven in portretschilderen bij de KunstKring Ruurlo. Naast groepslessen bij de kunstkring, geeft ze sinds 2016 ook individuele lessen in haar atelier te Zutphen. De laatste tijd schildert ze veel portretten in opdracht.
Bezoek voor meer informatie over haar werk haar website: www.irmgardlamers.nl

IrmgardLamers2