Over KunstKring Ruurlo

Doelstelling en beleid
De Vereniging KunstKring Ruurlo heeft zich tot doel gesteld cultuur dichterbij de mensen uit de regio te brengen. Jaarlijks worden op een creatieve manier meerdere programma’s ontwikkeld met muziek, exposities en cursussen.
Door het jaar heen bieden we een breed scala van activiteiten, zoals:

  • Een serie concerten
  • Een breed programma aan cursussen en workshops dat naar behoefte en belangstelling wordt samengesteld
  • Exposities (in het Kulturhus) en bezoek aan musea
  • KijkKastKunst-Route met kunst in vele etalages van ondernemers in Ruurlo
  • AtelierRoute langs kunstenaars in Ruurlo en buitengebied in 2017
  • Kunst in de Kinderschoenen, een jaarlijks project in samenwerking met de basisscholen waarin kinderen kennis maken met kunst
  • Kerst-Inn, een Ruurlose traditie met een jaarlijkse kerstviering in de Dorpskerk

 

Vrijwilligers en bestuur
De KunstKring Ruurlo is een vereniging van vrijwilligers. Zonder de inzet van die vrijwilligers zou onze vereniging niet kunnen bestaan. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Wil je daarover eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem contact op met onze secretaris.
Er worden geen beloningen en vacatiegelden verstrekt. Onkosten worden uitsluitend vergoed tegen overlegging van kassabonnen of facturen.
Het bestuur bestaat uit 5 personen die naast hun gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het totaal van de vereniging ieder een speciaal aandachtsgebied hebben.
Zie de bestuurssamenstelling

 

KunstKring in Kulturhus
Vrijwel alle activiteiten worden gehouden in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 te Ruurlo.
Route naar het Kulturhus.
De KunstKring beschikt op de eerste verdieping over een grote en lichte eigen ruimte. Dit atelier is ook te huur voor een vergadering of activiteit. Het gebouw is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel.
Meer…..

 

KunstKring erkend als Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)
De KunstKring Ruurlo is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (Culturele ANBI). Dat betekent dat giften, schenkingen en legaten ten gunste van onze vereniging aftrekbaar zijn voor de belasting. Wil je onze vereniging – privé of als bedrijf – op deze manier ondersteunen? 
Meer over onze ANBI-status en benodigde (jaar)stukken…..

 

Met dank aan…..  Logo Fonds Podium Kunsten300x222