Bijzondere Activiteiten

Naast de “reguliere” activiteiten zoals cursussen, concerten en exposities organiseert de KunstKring ook bijzondere activiteiten, die meestal periodiek terugkeren:

KidK-2015-KerstZwart-061115-(27)Kunst in de Kinderschoenen
Sinds 2007 organiseert de KunstKring ieder jaar creatieve lessen voor de leerlingen van groep 7 van de vier Ruurlose basisscholen naar aanleiding van het leven en het werk van een kunstenaar of een kunststroming.
In 2016 is het thema ‘Jheronimus Bosch’. Gewerkt wordt van 26 oktober tot 20 november, de expositie wordt gehouden van 25 november t/m 8 december 2016, in het Kulturhus Ruurlo, op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Meer…..

 

Kerst-Inn - vanaf orgelKerst-Inn
Sinds vijf jaar is de KunstKring Ruurlo verantwoordelijk voor de organisatie. Koren en orkesten uit Ruurlo en directe omgeving laten liederen horen die passen in de dagen vóór Kerst. De opbrengst gaat naar de Kerstpakkettenaktie en Noodhulp voor Ruurlose mensen die niet of nauwelijks financieel kunnen rondkomen.
De komende Kerst-Inn wordt gehouden op zaterdag 17 december 2016.
Meer…..

 

vignet-ruurlo-bartAtelierRoute 2017
KunstKring Ruurlo en Kunstkring BArt organiseren samen Atelierroute. 
Voor de eerste keer in de geschiedenis hebben kunstkringen uit de oorspronkelijke kernen waaruit Berkelland is ontstaan besloten om bij een aantal activiteiten gezamenlijk naar buiten te treden. De eerste activiteit is de Atelierroute 2017.
Meer…..

 

 

 

kijkkast1KijkKastKunstRoute
Jaarlijkse expositie van schilderijen, keramiek en andere kunstvormen van amateur-kunstenaars uit Ruurlo en omgeving in de etalages in het centrum van Ruurlo.

Meer…..
 

 

 

Opening-KunstTunnel-311015-(1)KunstTunnel Ruurlo: een pronkstuk!
Was een eenmalig én uniek project. Na bijna anderhalf jaar voorbereiding zijn de werkzaamheden op 18 augustus 2015 van start gegaan. Er is daarna keihard gewerkt door de Projectgroep en vele andere vrijwilligers. De opening vond plaats op 31 oktober 2015. Ga eens kijken en overtuig jezelf van het prachtige resultaat!